nega stopala

Pravilna nega stopala: kompletan vodič

Otkrijte najbolje metode uz koje je pravilna nega stopala laka. Saznajte kako da održavate zdravlje i lepotu vaših nogu uz naš vodič.

Koliko zapravo obraćate pažnju na svoja stopala? Da li se nega stopala podrazumeva stalno iliuglavnom leti, kada nosite sandale? Ne bi trebalo da je tako…

Vaša stopala su jedan od najkorišćenijih delova tela, uz sve hodanje i “jurnjavu” za svakodnevnim obavezama. Ipak, stopala su i najzapostavljeniji deo tela! Obično vodimo računa da redovno tretiramo i održavamo svaki drugi deo našeg tela, pa zašto onda  ne bi i stopala?

Kod vaše svakodnevne rutine nege tela i kože, verovatno posebnu pažnju poklanjate licu kao i rukama i noktima. Manikir je odavno postao obavezan. Ali kada je u pitanju nega stopala, to jednostavno nije tako.  Stopala i prsti na nogama su često zanemareni, naročito u zimskim mesecima – jer ona se  ne vide!

Možda mislite da je za negu stopala dovoljno to što ste ih oprali kada se tuširate? Ionako obuvate čarape i niko ne vidi vaša stopala. Tu grešite!

Upravo zimski meseci kada nosite toplu obuću u kojoj vaše noge mogu da se oznoje, mogu biti pogodni za razvoj gljivica i bakterija. Gljivice na stopalima prosto bujaju u takvom toplom i vlažnom okruženju i mogu vašim stopalima doneti ozbiljne probleme kao što su iritacija, svrab, osip i neprijatni mirisi.

Neredovna nega stopala i zanemarivanje ovog dela tela,pored gljivične infekcije, može uzrokovati brojne probleme sa stopalima, kao što je:

Zato, napravite određenu rutinu nege stopala, kako leti, tako i u zimskim mesecima, kako bi  dobila zasluženu pažnju.

Nega stopala može biti jako jednostavna, i neće vam oduzimati puno vremena.

Bez obzira na godišnje doba, uvek je važno da vaša stopala i nokti budu bezprekornog izgleda.

Negu možete postići tako što ćete imati dobru higijenu, koristiti preparate specijalno napravljene za stopala (krema, sapun, sprej za stopala), povremeno odraditi masažu stopala ili desetominutnu kupku .

Sapun i sprej koji su izdvojili korisnici kao najbolji set jeste STOPALIN. U pitanju je potpuno biljni proizvod koji je mnogima pomogao da uklone gljivice i i neprijatan miris nogu i ulepšao izgled stopala. Više o ovom setu možete naći na linku:https://stopalin.com/

A evo kako sprovesti negu korak po korak…

Tretmani za negu stopala

Nega nogu obuhvata nekoliko tretmana. HIgijena je osnova, a ovo su dodaci.

Pedikir

 

Pedikir nije samo kozmetički tretman, već ključni deo kompletnog režima nege stopala. Ovaj postupak obuhvata čišćenje, oblikovanje noktiju, uklanjanje zadebljane kože, kao i hidrataciju. Redovni pedikir pomaže u održavanju zdravlja i lepote stopala i sprečava nastanak raznih problema kao što su urasli nokti ili infekcije.

Masaža stopala

 

Masaža stopala nije samo relaksirajući tretman, već i način poboljšanja cirkulacije i smanjenja stresa. Tehnike masaže mogu varirati od blagih poteza do duboke  masaže, zavisno od individualnih potreba. Redovna masaža stopala može doprineti opštem zdravlju i dobrobiti i smanjiti napetost i umor.

Spa tretmani za stopala

 

Ovi tretmani kombinuju više aspekata nege – od opuštajućih kupki, pilinga, maski do aromaterapije. Ovi tretmani su dizajnirani da revitalizuju i osveže stopala, pružajući im neophodnu negu. Idealni su za one koji provode puno vremena na nogama ili žele da pobegnu od svakodnevnog stresa.

Tretmani protiv zadebljanja kože

 

Tretmani protiv zadebljanja kože na stopalima su ključni za održavanje mekane i glatke kože. Ovi tretmani uključuju piling, upotrebu specijalizovanih krema i redovno uklanjanje tvrde kože. Oni pomažu u sprečavanju formiranja žuljeva i kurjih očiju, pružajući stopalima zdrav i negovan izgled.

Alati i oprema za negu stopala

 

Pravi alati i pribor mogu znatno unaprediti ovaj proces. Evo nekoliko ključnih predmeta koje bi trebalo da imeta.

  1. Turpije za stopala: One su neophodne za uklanjanje suve i zadebljale kože, naročito na petama. Redovno korišćenje turpije za stopala može sprečiti nastanak pukotina i održati kožu stopala glatkom i nežnom.
  2. Kamen za pedikir: Odličan za uklanjanje tvrde kože i žuljeva. Koristi se tokom tuširanja ili kupanja, kada je koža omekšana, što olakšava proces eksfolijacije.
  3. Makaze i klešta za nokte: Pravilno oblikovani i održavani nokti na stopalima su ključni za sprečavanje urastanja i infekcija. Ovo alati omogućavaju precizno sečenje i oblikovanje noktiju.
  4. Četke za čišćenje stopala: Ove četke su idealne za temeljno čišćenje stopala, posebno između prstiju. Pomažu u uklanjanju nečistoća i mrtvih ćelija kože, čime se smanjuje rizik od gljivičnih infekcija.
  5. Spa bazeni za stopala: Za ultimativno iskustvo nege, spa bazeni za stopala su izuzetno korisni. Ovi bazeni omogućavaju opuštajuće kupke koje mogu poboljšati cirkulaciju, umanjiti otoke i opustiti umorne mišiće stopala.

Prirodna nega stopala kod kuće

 

Prirodna nega  znači da su preparati koje koristite napravljeni od biljnih sastojaka koji su se pokazali kao delotvorni kod problema sa stopalima.

Blagodeti esencijalnih ulja

 

Svi smo upoznati sa pozitivnim delovanjem esencijalnih ulja raznih biljaka i koliko se one dugo koriste u narodnoj medicini. Ulja lavande, ruzmarina, čajevog drveta, kokosovo, ricinusovo ili palmino ulje, jako dobro su se pokazala u nezi kože.

  • Kokosovo i ricinusovo ulje će koži stopala obezbediti potrebnu vlažnost i vitalnost.
  • Ulje čajevog drveta efikasno čisti kožu od gljivica i uklanja neprijatne mirise.
  • Ulje lavande umirujuće deluje na kožu i štiti stopala od isušivanja.

A kada na tržištu možete nabaviti potpuno prirodan sapun i sprej za stopala koji može rešiti sve vaše probleme sa stopalima, bez bojazni da možete doživeti neko neželjeno dejstvo, onda nema sumnje – takve proizvode morate imati!

 

stopalin-iskustvo-2

 

Da li ste znali da su naša stopala, u stvari, malo čudo bioinženjeringa sa 26 kostiju, 30 zglobova i više od 100 mišića, tetiva i ligamenata? I da zapostavljanje ovog dela tela može doneti mnogo problema?

Sada pošto znamo i da mnogo toga može poći naopako, ne smemo ih nikako zanemarivati. Prava nega pomoći će vam da sačuvate vaša stopala!

U nastavku pročitajte šta je to što možete jednostavno uraditi kod kuće kako bi sprečili moguće probleme…

Dobra higijena

 

Adekvatna nega stopala i noktiju mora početi od redovnog pranja nogu. Stopala su obično prljavija od drugih delova tela, zato obavezno operite noge svakodnevno. Ako se tuširate ujutru, a ne uveče, barem učinite da pranje nogu postane deo vaše večernje rutine kada dođete kući. Osim što je znak dobre higijene, ovo vas takođe sprečava da nosite prljavštinu u krevet.

Operite ih prirodnim sapunom i toplom vodom.

Na našem tržištu možete pronaći sapun koji je specijalno napravljen za stopala. On će očistiti vaša stopala od znoja, prljavštine i bakterija koje bi tamo mogle da žive.

Obratite posebnu pažnju na razmake između prstiju. To je mesto koje najviše odgovara razvoju gljivica.

Nakon toga nežno obrišite stopala peškirom.

Održavajte i nokte na nogama čistima. Odvojite vreme da ih očistite svaki put kada perete stopala. I ne zaboravite na prirodni sapun Stopalin, ali i sprej.

NARUČITE STOPALIN SET i iskoristite popust od 20% za oba proizvoda

1. Odaberite vašu državu i valutu plaćanja

Dodirnite / kliknite na zastavicu zemlje u kojoj želite da preuzimate proizvod
Serbia

RSD

Bosnia

KM

Montenegro

EUR

Rep. Srbija: Dinar

BIH: Konvert. Marka

Crna Gora: Euro

2. Odaberite proizvod

Dodirom / klikom na sliku birate proizvod koji želite da naručite
 

STOPALIN SPREJ I SAPUN

Za čišćenje, negu i uklanjanje neprijatnih mirisa stopala

3650 RSD

2920 RSD

58 KM

29 EUR

 

STOPALIN SPREJ

Jedinstvena kombinacija sastojaka biljnog porekla koji pružaju vrhunsku negu vašim stopalima

1890 RSD

37 KM

18 EUR

 

STOPALIN SAPUN

1750 RSD

35 KM

17 EUR

Cena izabranog:
Number
Uštedeli ste:
999 $$$

 

3. Popunite formu Vašim podacima, i Stopalin tretman će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana. Odaberite Stopalin sapun ili Stopalin sprej klikom na odgovarajuću opciju uz sliku.

Polja označena * su obavezna

Neka vam stopala budu suva

 

Obavezno dobro osušite stopala nakon pranja. Gljivične infekcije poput atletskog stopala napreduju u vlažnim sredinama, posebnu između prstiju na nogama, i mogu izazvati peckanje, iritaciju, svrab, osip pa čak i ljuštenje kože.

No, ovde ne mislimo samo na to, već i da pokušate da sprečite prekomerno znojenje nogu. To možete postići nošenjem čarapa i obuće od prirodnih materijala u kojima koža može da diše.

Hidrirajte stopala

 

Vašim stopalima je preko potrebna hidratacija, kako se koža ne bi osušila i počela da puca.

Svakodnevna nega peta i stopala treba da podrazumeva nanošenje kreme ili spreja za stopala koji će dati potrebnu vlagu vašoj koži.

Nedostatak vlage može dovesti do raznih vrsta problema. Vaša stopala mogu postati ljuskava, suva ili ispucala, posebno u predelu pete. Da biste izbegli ovu suvoću i probleme koje ona izaziva, vodite računa da svakodnevno hidrirate kožu nakon što operete i osušite stopala.

Redovna nega peta i stopala moguća je ako nabavite na primer sprej za stopala i koristite ga ujutru i uveče. Zaštitićete svoja stopala, koža će zadržati potrebnu vlagu, neće doći do isušivanja, a gljivice neće imati mogućnost da se razmnože i stvore probleme!

Stopalin sprej za stopala je idealno rešenje kada želite potpuno negovana stopala od jutra do večeri!

Upoznajte se sa ovim preparatom za negu stopala i kako ga možete poručiti putem sledećeg linka: https://stopalin.com/

Skinite zadebljanja

 

Potražite bilo koja područja grube, stvrdnute ili ispucale kože koja se peruta. Ponekad ovu zadebljanu, mrtvu kožu treba ukloniti pilingom. Iako piling nije svakodnevni zahtev, dobra je ideja da ga uraditejednom mesečno. Možete koristiti kamen za pete ili turpiju da nežno uklonite očvrsnule mrtve ćelije kože.

 

kako negovati stopala

Proverajte izgled stopala

 

Tokom svakodnevne nege, proverite da li ima manjih ogrebotina ili nekih problema sa stopalima, uključujući crvenilo, peckanje, svrab, plikove, kurje oči, žuljeve, itd., kako biste mogli da ih lečite na vreme.

Takođe, uverite se da su vaši nokti na nogama čisti i zdravi. Redovno secite nokte na nogama ravno, i ne preterano, jer to može izazvati druge probleme kao što je urastanje nokta.Proverite da li ima nazubljenih ivica, zadebljanja noktiju, pucanja, promene boje na žućkasto ili zeleni ili uraslih noktiju na nogama kojima je možda potrebna pažnja vašeg dermatologa ili podijatra.

Nikako ne maskirajte problem sa noktima tako što ćete ih premazati lakom, jer to nije rešenje problema!

U ovom slučaju potrebno je da potražite odgovarajuću terapiju kako bi stvarno rešili problem, a odličnim se pokazao sprej za stopala.

Izmasirajte stopala

 

Ako ste često na nogama i zbog toga osećate bol , priuštite sebi masažu stopala. Iako ovaj korak nije apsolutno neophodan, priznaćete to je lep način da se malo razmazite. Ako već odvajate vreme za negu stopala, zašto da ne? Koristite palčeve da pritisnete tabane u kružnom obliku gnječenja. Ovo će pomoći da se olabave zategnuti mišići.

Ispružite nožne prste. Jedan po jedan, nežno povlačite nožne prste napred-nazad da biste ih ispružili i ublažili stezanje i bol. Ovako ujedno poboljšavate i cirkulaciju u nogama, a dobro prokrvljena koža značajan je faktor za zdravlje nogu.

Napravite kupku

 

Kada imate par minuta slobodno, i kada želite da se opustite posle napornog dana, ono što vam može prijati je kupka za stopala.

Na 10 minuta potopite vaša stopala u kadicu sa mlakom vodom u koju možete dodati par kapi nekog esencijalnog ulja i malo morske soli, kako biste omekšali tvrdu kožu i uživali u lepom mirisu.

Druga kupka koju možete napraviti je ona u koju se doda soda bikarbona. One će omekšati vaša stopala, ali i uticati na pH vrednost kože što može da stvori nepovoljnu sredinu za rast i razvoj gljivica na noktima i nogama.

Ovde naznačeno vreme potapanja je samo predlog – možete izabrati da uživate u kupku za stopala i mnogo duže ako želite da se opustite, ili ako je stvrdnutoj koži na vašim stopalima potrebna dodatna hidratacija.

Nega noktiju na stopalima

 

Pravilno obrezivanje noktiju na stopalima je ključni korak u očuvanju zdravlja i izgleda stopala. Nepravilno obrezani nokti mogu dovesti do različitih problema, poput urastanja noktiju ili infekcija. Evo nekoliko koraka kako to pravilno uraditi:

  1. Priprema: Pre obrezivanja, dobro je omekšati nokte. To možete postići tako što ćete stopala potopiti u toplu vodu na desetak minuta. Ovo će učiniti nokte manje krhkim i lakšim za sečenje.
  2. Pravilan alat: Koristite čist, oštar alat namenjen za nokte na stopalima. Izbegavajte alate koji nisu namenjeni za ovu svrhu, jer mogu oštetiti nokat ili kožu oko nokta.
  3. Tehnika sečenja: Nokte treba seći ravno, izbegavajući zaobljavanje uglova. Ovo pomaže u sprečavanju urastanja noktiju. Nokti bi trebali biti dovoljno kratki, ali ne toliko da izazovu neprijatnost ili da je beli deo nokta potpuno uklonjen.
  4. Izglađivanje ivica: Nakon sečenja, koristite turpiju za nokte da nežno izglađujete ivice. To će sprečiti zadebljanje noktiju i oštećenje čarapa ili obuće.
  5. Higijena alata: Nakon sečenja noktiju, važno je očistiti alat i stopala. To će smanjiti rizik od infekcija i održati higijenu stopala.

Pratite ove korake da biste osigurali da su vaši nokti na stopalima zdravi i uredno obrezani, čime doprinosite opštem zdravlju vaših stopala.

Zaštitite svoja stopala

 

Obavezno zaštitite svoja stopala kao deo vaše nove posvećenosti zdravlju stopala.

A kako da ih zaštitite?

  • Uvek nosite cipele koje vam odgovaraju i koje dozvoljavaju koži da diše. Zimi to može biti izazov, zato bar kući skinite cipele, i dozvolite koži da “prodiše”.
  • Kada ste na javnom mestu, kao što je svlačionica u teretani ili na bazenu, obavezno nosite papuče, jer takve površine mogu biti kontaminirane gljivicama.
  • Takođe, uverite se da uvek nosite čarape od prirodnih materijala kako biste zaštitili stopala i često ih menjajte kako biste sprečili razvoj bakterija i gljivica. Ako su vaša stopala podložna prekomernom znojenju, nosite dodatni par čarapa sa sobom, kako biste mogli da ih promenite ako za to ima potrebe.

Sada znate sve o nezi, ali ipak ima još važnih faktora. U pitanju su preparati za negu stopala koje možete da nabavite, kako bi vaša stopala uvek izgledala savršeno.

Hajde da vidimo o čemu je reč!

Preparati za negu stopala

 

Proizvodi za negu stopala su raznovrsni i namenjeni različitim potrebama. U zavisnosti da li imate suvu, ispucalu kožu, ili se borite sa gljivičnom infekcijom, neprijatnim mirisima, odlučićete se za odgovarajući proizvod.

To mogu biti:

  • krema za negu stopala (ako imate suvu kožu koju želite da hidrirate onda može neka sa 10% uree, ali i ako imate ozbiljan problem sa gljivicama na nogama, tada se koriste medicinske kreme)
  • sapun za stopala (kako bi detaljno očistili višak mrtve kože sa stopala i odstranili neprijatne mirise)
  • sprej za stopala (može biti antiperspirant, ili imati antibakterijsko i antigljivično dejstvo – njega možete naprskati i u obuću)
  • losion za stopala ( ima raznih, za negu kože, sa efektom hlađenja)
  • maska za stopala ( kao što se koriste maske za lice i kosu, tako se mogu koristiti i ove za noge. Namažu se, ostave se da deluju, pa se isperu. Nakon njih stopala budu lepa i mekša )

Poželjno bi bilo da u svom kupatilu imate kamen za pete i turpiju za stopala, kako bi uvek mogli da uradite blagi piling, odstranite višak mrtve kože, i stopala pripremite da bolje upiju kremu ili sprej koji ćete naneti.

Koža će postati nežna i meka na dodir. Efekti primene određenog preparata će tada biti daleko bolji!

nega stopala pilingom

Sapun za stopala

 

Zašto baš sapun za stopala, a ne običan sapun? U čemu je razlika? Reći ćemo vam…

Ovakav proizvod je posebno formulisan kako bi temeljno očistio vaša stopala, a sa svojim usitnjenim biljnim komponentama uradiće blagi piling vaše kože.

Efekti sapuna za stopala su čista koža, oslobođena od mrtvih ćelija i zaštićena od isušivanja. Sapun za stopala efikasno će otkloniti i neprijatne mirise nogu.

Ovako očišćena stopala spremna su da se na njih nanese krema ili sprej za stopala.

Ne zaboravite, Stopalin sapun za stopala može da vam pomogne da imate uvek lepu i nežnu kožu na stopalima

Krema za negu stopala

 

Zašto bi trebali da koristite kremu za negu stopala? Odgovor na ovo pitanje zavisi koji problem imate sa stopalima.

Ako je vaš problem suva i ispucala kože, posebno na petama, onda krema može biti pravo rešenje vašeg problema. Važno je da krema ima efekat zaceljivanja i popravljanja oštećene kože.

Nemojte praviti grešku i kremu za ruke nanositi na stopala. Time nećete ništa postići!

Krema za negu stopala ima posebne sastojke namenjene baš za to područje, sa svojstvima za omekšavanje peta. Krema će obezbediti da se povrati izgubljena vlažnost kože. Tako će pete koje nose opterećenje celog našeg tela, biti zdravije i nastaviti da obavljaju svoju funkciju.

Kremu možete nanositi uveče,  jer koži će biti potrebno neko vreme da je upije, pa je najzgodnije to uraditi pre spavanja.

Krema za negu stopala pruža blistav izgled stopalima koja su izgubila vlažnost i vitalnost!

Sprej za stopala

 

Sprej za stopala je savršen preparat koji možete nabaviti za svoja stopala!

Prednost spreja za stopala je u tome što ne ostavlja masne tragove, lako se raspršuje po celim stopalima (i na području oko prstiju), a njegovo dejstvo je višestruko.

Sprej za stopala može biti antiperspirant i tako uticati na smanjenje znojenja nogu. Prekomerno znojenje nogu (hiperhidroza) može doneti niz problema vašim stopalima, kao što je problem sa bakterijama, gljivicama i neprijatni miris nogu.

Sprej za stopala je jako delotvoran zbog svog antibakterijskog i antigljivičnog svojstva, i pomaže kod infekcija, tako što smanjuje svrab, iritaciju i efikasno neutrališe neprijatne mirise koji se javljaju kao posledica razmnožavanja bakterija i gljivica na vašoj koži.

Nanosite ga dva puta dnevno, ujutru i uveče na opranu i čistu kožu i vaša stopala će vam biti zahvalna.

Sprej za stopala je dobar i kao preventiva, jer neće dozvoliti bakterijama i gljivicama da se razmnožavaju, tako da uvek je dobro imati ga pri ruci!

Jel znate koji je preparat najbolji? Najbolji će biti onaj koji će efikasno rešiti vaš problem sa stopalima.

To vrlo verovatno mogu biti prirodni preparati za negu stopala. Oni su napravljeni od biljnih sastojaka, deluju direktno na problem i efikasno ga rešavaju. Zbog toga što su bez neželjenih efekata pogodni su za dugotrajnu upotrebu.

Upravo takav proizvod je Stopalin set za stopala. Set se sastoji od sapuna i spreja  koji su potpuno prirodni.

U sebi sadrže sastojke biljnog porekla, kao što su: ulje čajevog drveta, ricinusovo ulje, ekstrakt biljke ruse, ulje lavande, ulje ruzmarina. Stopalin preparati na vaša stopala delovaće umirujuće i smanjiće svrab i iritaciju. Koža će biti negovana i glatka, a neprijatni mirisi neutralisani.

Budite ponosni na vašu kožu u svakom trenutku. Naručite vaš Stopalin set za stopala na linku:  https://stopalin.com/

Specijalisti za negu stopala

 

Pravilna nega stopala počinje od vas, ali kada se stvari zakomplikuju, trebaće vam stručna ruka. Postoje različiti specijalisti i profesionalci koji mogu pružiti neophodnu pomoć i savete.

Podijatri su medicinski stručnjaci specijalizovani za dijagnozu i lečenje bolesti stopala i gležnjeva. Oni su neophodni za rešavanje kompleksnijih problema kao što su urasli nokti, dijabetičko stopalo, deformiteti stopala i hronične bolove. Redovne posete podijatru su posebno važne za osobe sa hroničnim bolestima kao što je dijabetes.

Kozmetičari: Profesionalni kozmetičari su stručnjaci za estetsku negu stopala, uključujući pedikir, tretmane za omekšavanje kože i uklanjanje zadebljanja. Oni su vaš izbor za održavanje lepote i zdravog izgleda stopala, a takođe mogu pružiti savete za svakodnevnu negu.

Uz ovaj vodič za negu stopala i njegovu primenu, možete biti bez brige. Gljivice na noktima, neprijatan miris i ostali problemi biće pod vašom kontrolom.